Libia anunta ca va declara razboi terorismului, acuzand pentru prima data in public ca "grupari" ar fi in spatele a zeci de atacuri si asasinate.

Guvernul libian a anuntat in cursul noptii de miercuri spre joi ca va declara razboi terorismului, acuzand pentru prima data in public ca "grupari teroriste" ar fi in spatele a zeci de atacuri si asasinate impotriva serviciilor de securitate si occidentalilor din tara, relateaza AFP, Cictat de MEDIAFAX.

"Nu va mai exista loc pentru terorism in Libia (...) si libienii trebuie sa fie pregatiti pentru ceea ce va impune o astfel de batalie in termeni de prudenta, de provocare si de sacrificii", a anuntat Guvernul libian intr-un comunicat postat pe site-ul sau de Internet.

Libia a indemnat comunitatea internationala sa o sustina in lupta de "extirpare a terorismului din orasele libiene".

"Natiunea se gaseste intr-o confruntare cu gruparile teroriste, iar Guvernul trebuie sa mobilizeze fortele militare si de securitate pentru a lupta impotriva acestui flagel", a adaugat aceeasi sursa.

Potrivit Guvernului libian, "orasele Benghazi, Derna (est) si Sirt (centru) fac fata unui razboi terorist condus de elemente libiene si straine cu programe ostile".

Autoritatile libiene nu au mentionat vreo anumita grupare, insa orasele Benghazi, Derna si Sirt sunt fiefuri pentru mai multe grupari extremiste, intre care Ansar Ashariaa, inscrisa in ianuarie pe lista neagra a Statelor Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.