Militarii ucraineni din Crimeea se pot alatura armatei ruse sau sunt "liberi sa paraseasca peninsula", a anuntat marti purtatorul de cuvant al presedintelui rus.

Potrivit unor date, aproximativ 20.000 de militari ucraineni se afla in prezent in Crimeea.

Marti, un atac armat la Simferopol, capitala Crimeei, s-a soldat cu doi morti, un militar ucrainean si un membru al "fortelor de autoaparare" proruse, a anuntat o purtatoare de cuvant a politiei locale, citata de agentia de presa Interfax-Ukraine, relateaza AFP.

"Din pacate, suntem obligati sa ne confruntam cu provocari", a comentat Dmitri Peskov.

Potrivit purtatorului de cuvant al Kremlinului, Rusia nu intentioneaza sa lanseze actiuni militare in estul Ucrainei.

"Rusia va face tot ce e posibil (...) ca sa apere si sa intinda o mana de ajutor rusilor (...) din regiunile de est ale Ucrainei", insa exclude "actiunile militare", a spus Dmitri Peskov.

Conflictul cu Rusia, in Crimeea, intra intr-o faza militara, a apreciat premierul ucrainean, Arseni Iateniuk, marti, in urma unui atac asupra unei unitati din Simferopol, soldat cu moartea a doua persoane.

Crimeea a fost alipita, marti, Rusiei, printr-un acord semnat la Moscova de Vladimir Putin si autoritatile separatiste din peninsula ucraineana.

Chiar daca acest document a intrat in vigoare imediat, parlamentarii rusi vor trebui sa ratifice o lege care sa includa in Federatia Rusa doi noi subiecti, Crimeea si orasul Sevastopol, care se bucura de un statut special. Data acestei ratificari, o simpla formalitate, nu a fost precizata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.