Marea Britanie nu recunoaste rezultatul referendumului si spune ca va trata in continuare Crimeea ca parte componenta a Ucraina.

"Pentru Regatul Unit si aliatii sai, Crimeea ramane o parte a Ucrainei", a subliniat secretarul Foreign Office, William Hague, citat intr-un comunicat publicat dupa o reuniune a ministrilor de Externe, la Bruxelles.

"Asistam la o tentativa de pregatire a anexarii unei parti dintr-un teritoriu suveran al unui stat european independent, prin intermediul fortei armate si unui referendum ilegal si nelegitim", a adaugat el, citat de MEDIAFAX.

"Regatul Unit indeamna din nou Rusia sa inceapa un dialog cu Ucraina si comunitatea internationala pentru solutionarea acestei crize. Rusia se va confrunta cu consecinte grave daca va continua sa ignore aceste apeluri", a avertizat el.

Uniunea Europeana si Statele Unite au sanctionat, luni, oficiali rusi si prorusi ucraineni dupa referendumul din Crimeea, insa nu l-au disuadat pe presedintele rus Vladimir Putin sa recunoasca independenta acestei regiuni din sud-estul Ucrainei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.