Shimon Peres a marturisit publicand fotografii pe Facebook, ca s-a deghizat la mijlocul anilor '70 pentru a sfida vigilenta granicerilor si a se duce in Iordania la negocieri secrete regele Hussein.

"Purim nu este singurul moment in care te poti deghiza. Iata deghizarea pe care am facut-o la mijlocul anilor '70 (...), in timp ce ma duceam la intalniri cu regele Husein al Iordaniei inainte de semnarea acordurilor de pace", scrie Peres pe pagina sa de Facebook, citat de MEDIAFAX.

In fotografii, Peres, care a avut un rol central in negocierile ce au condus la Tratatul de Pace dintre Israel si Iordania, semnat in 1994, este foarte greu de recunoscut, aparand deghizat cu barba si peruca si purtand pe cap o palarie Borsalino.

Sarbatoarea Purim, care va fi celebrata duminica si luni, comemoreaza, potrivit traditiei ebraice, victoria evreilor impotriva lui Haman, un vizir din Imperiului Persan care a trait in secolul V inainte de Hristos.

Cu ocazia acestei sarbatori, evreii organizeaza carnavaluri, libatii si petreceri stradale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.