Malaysia opreste cautarile din Marea Chinei de Sud a avionului de tip Boeing 777 disparut de pe radare in urma cu o saptamana, din cauza unor informatii potrivit carora avionul a deviat de la ruta catre vestul peninsulei malaysiene.

"Punem capat operatiunilor noastre in Marea Chinei de Sud si reexaminam desfasurarea fortelor", a declarat seful Guvernului intr-o conferinta de presa, citat de MEDIAFAX.

Miscarile zborului MH370, care a disparut in urma cu o saptamana de pe radare dupa ce a parasit ruta pe care trebuia sa o urmeze, au fost provocate printr-o "actiune deliberata", a declarat sambata premierul Najib Razak, care nu a confirmat o deturnare.

Sistemele de transmisie de date ale avionului de tip Boeing 777 "au fost dezactivate", a adaugat el, intr-o conferinta de presa, dar contacte prin satelit au fost relevate timp de aproximativ sase ore dupa disparitia avionului de pe ecranele radarelor civile.

Avionul se afla in acel moment - sambata, 8 martie, ora 1.30 - la jumatatea drumului, intre coastele Malaysiei si Vietnamului, dupa o ora de la decolarea de la Kuala Lumpur, cu destinatia Beijing, avand 239 de persoane la bord.

Avionul a schimbat directia, indreptandu-se catre vest, spre Oceanul Indian. "Aceste miscari sunt in concordanta cu o actiune deliberata a cuiva din avion", a declarat seful Guvernului.

Insa, "in pofida informatiilor de presa care evoca o deturnare, doresc sa fiu foarte clar: anchetam inca toate posibilitatile care au putut sa provoace schimbarea directiei (zborului) MH370", a spus el.

Najib Razak a anuntat totodata oprirea cautarilor in Marea Chinei de Sud, din cauza acestor informatii potrivit carora avionul a deviat de la ruta catre vestul peninsulei malaysiene.

"Punem capat operatiunilor noastre in Marea Chinei de Sud si reexaminam desfasurarea fortelor", a declarat seful Guvernului in conferinta de presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.