Elias Jaua, ministrul de Externe al Venezuelei, spune ca secretarul de Stat american, John Kerry, este un "asasin al poporului venezuelean", acuzandu-l ca incurajeaza manifestatiile care s-au soldat cu 28 de morti de la inceputul lunii februarie.

"Nu vom tempera tonul, va denuntam ca asasin al poporului venezuelean, domnule Kerry", a declarat Elias Jaua in timpul unui discurs, la Caracas, informeaza MEDIAFAX.

"De fiecare data cand suntem pe punctul de a-i izola si opri pe autorii violentelor, Kerry face declaratii", a afirmat seful diplomatiei venezuelene, oferind drept exemplu ziua de miercuri, cand trei persoane au murit in cursul protestelor de la Valencia, in nordul Venezuelei

Miercuri, Kerry a declarat in fata Congresului ca Statele Unite sunt "pregatite, in caz de necesitate, sa invoce Charta Democratica Interamericana a Organizatiei Statelor Americane (OEA) si sa activeze (...) sanctiuni", insa si-a exprimat sperantele ca "presiunea sociala, regiunea si vecinii vor avea un impact mai mare".

A doua zi, joi, John Kerry a indemnat din nou Caracasul sa inceteze "campania de teroare".

In cursul serii de vineri, un purtator de cuvant al Departamentului de Stat a declarat ca acuzatiile lui Jaua sunt "absurde". "Guvernul Venezuelei trebuie sa se concentreze asupra reglementarii problemelor economice si sociale, nu asupra unor acuzatii absurde impotriva Statelor Unite", a spus el.

Venezuela este afectata din 4 februarie de proteste masive ale studentilor fata de regimul Nicolas Maduro. Studentii sustinuti de opozitie protesteaza fata de costurile mari de trai, lipsurile si insecuritatea din tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.