Patru persoane care se aflau la bordul unui elicopter civil au murit dupa ce acesta s-a prabusit joi seara, in conditii de ceata, in estul Angliei,

"Cele patru persoane care se aflau la bordul elicopterului au fost declarate moarte la fata locului", a anuntat politia intr-un comunicat. citat de MEDIAFAX.

Accidentul s-a produs in apropiere de Beccles, in comitatul Norfolk. Politia a fost sunata sa intervina la ora locala 10.30 (21.30, ora Romaniei), dupa ce locuitori din zona au semnalat ca au auzit un zgomot foarte puternic, produs de prabusire.

Fortele de ordine s-au mobilizat in presupusa zona a accidentului, asistate de catre un elicopter apartinand politiei, dar nu au putut sa localizeze elicopterul, care s-a prabusit pe un camp in parte impadurit.

Perimetrul a fost izolat, iar politia efectua primele investigatii. O echipa din cadrul organismului insarcinat cu anchete in cazul accidentelor aeriene urma sa soseasca ulterior.

Potrivit inspectorului Louis Provart, "serviciile de urgenta coopereaza in conditii dificile pentru securizarea locului si efectuarea unei anchete initiale privind circumstantele" accidentului.

Identitatea pasagerilor va fi divulgata dupa ce autoritatile vor informa rudele victimelor.

Politia a confirmat ca este vorba despre un elicopter civil. Primele informatii sugereaza ca acesta se indrepta catre Irlanda de Nord.

Accidentul s-a produs in apropiere de Gillingham Hall, o proprietate a omului de afaceri si politicianului nord-irlandez Edward Haughey.

Un antreprenor, el este unul dintre cei mai bogati oameni din Irlanda de Nord si este membru al Camerei britanice a Lorzilor din partea Partidului Conservator.

Trei ambulante, doi medici si un vehicul radio-medicalizat au fost trimise la locul in care s-a produs accidentul, izolat de catre politie.

Un locuitor din regiune, Roland Bronk, a declarat ca este "multa ceata" la locul accidentului. Alt locuitor a scris intr-un mesaj postat pe Twitter ca nu reuseste sa-si "vada mana ridicata la nivelul fetei" din cauza cetei.

Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...

Serviciile meteorologice au confirmat ca "exista fara indoiala ceata in sudul Norfolkului".

Locul unde s-a produs accidentul se afla la 72 de kilometri de locul unde un elicopter militar american s-a prabusit in cursul unui exercitiu, in ianuarie, un accident soldat cu moartea tuturor persoanelor care se aflau la bord.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.