Majoritatea germanilor se opun sanctiunilor economice impotriva Rusiei si considera ca Guvernul de la Kiev este responsabil de criza ucraineana, potrivit unui sondaj publicat joi de cotidianul Handelsblatt.

Peste doua treimi dintre persoanele intervievate (69 la suta) considera sanctiunile economice "ineficiente", 24 la suta avand o parere contrara, in acest sondaj realizat de institutul Forsa pentru Camera de comert germano-rusa.

In plus, 64 la suta dintre persoanele intervievate cred ca acest conflict in jurul Ucrainei ar putea avea repercusiuni negative pentru Germania, in timp ce 32 la suta anticipeaza ca acesta nu va schimba nimic, scrie MEDIAFAX.

Si mai surprinzator este faptul ca 57 la suta dintre persoanele intervievate considera ca noul Guvern ucrainean este responsabil de criza, fata de 54 la suta care cred ca cel responsabil este Guvernul rus.

Joi, intr-un discurs sustinut in fata deputatilor germani, cancelarul Angela Merkle a avertizat Moscova impotriva consecintelor grave pe termen lung daca nu se gaseste rapid o solutie diplomatica si politica la criza ucraineana.

Miercuri, in timpul unei deplasari oficiale in Polonia, Merkel si omologul ei polonez, Donald Tusk, au anuntat ca Uniunea Europeana intentioneaza sa adopte o serie de sanctiuni impotriva Rusiei pentru a face presiune in favoarea unui dialog cu Guvernul ucrainean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.