Aviatia militara israeliana a atacat, miercuri seara, pozitii ale miscarii islamiste Hamas si ale Jihadului Islamic din Fasia Gaza, dupa ce aproximativ 70 de rachete au fost lansate spre sudul Israelului, afirma surse citate de ziarul Haaretz.

Potrivit unor surse palestiniene citate de site-ul Ynetnews, raidurile aeriene au vizat obiective militare din nordul si sudul Fasiei Gaza, teritoriu palestinian aflat sub conducerea miscarii islamiste Hamas.

Printre obiectivele atacate se numara un poligon de antrenament al Brigazilor Al-Qods, aripa militara a Jihadului Islamic.

In urma cu cateva ore, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a promis o riposta "foarte puternica" dupa atacurile cu rachete, in timp ce ministrul de Externe, Avigdor Lieberman, a amenintat cu ocuparea Fasiei Gaza.

"Continuam sa ii lovim pe cei care ne fac rau, vom actiona foarte puternic", a spus Benjamin Netanyahu, citat de AFP.

"Dupa atacuri de o asemenea amploare, nu exista o alternativa la o reocupare completa a Fasiei Gaza", a declarat Avigdor Lieberman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.