Rusia a autorizat Ucraina sa efectueze un zbor de observare in spatiul sau aerian, pentru a se asigura ca nu au loc manevre militare ale fortelor ruse care sa ameninte securitatea Ucrainei, a declarat miercuri adjunctul ministrului rus al Apararii Anatoli Antonov,

Ucraina a adresat marti Ministerului rus al Apararii o solicitare de "survolare de observare exceptionala a teritoriului Federatiei Ruse", a declarat Antonov pentru agentia rusa.

"Este prima data cand este adresata o asemenea solicitare in cadrul Tratatului Cer Deschis, de la semnarea lui in 1992", a precizat el.

"Si, desi nu avem nicio obligatie sa acceptam un survol ucrainean, am luat decizia sa autorizam o echipa de observatori sa efectueze un asemenea zbor", a declarat oficialul rus, citat de MEDIAFAX.

"Speram ca vecinii nostri vor fi convinsi de faptul ca fortele ruse nu efectueaza la frontiera nicio activitate care sa ameninte securitatea Ucrainei", a adaugat el.

Armata ucraineana nu va interveni in Peninsula Crimeea, aflata sub controlul fortelor ruse, pentru a evita sa lase decoperita frontiera de est cu Rusia, a declarat marti pentru AFP presedintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov.

"Nu putem sa ne angajam intr-o operatiune militara in Crimeea, pentru ca am lasa fara garnizoane frontiera de est, Ucraina nu va mai fi protejata, militarii rusi conteaza pe acest lucru", a apreciat Turcinov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.