Ucraina a ales sa-si protejeze granita de est si nu va interveni militar pentru a impiedica alipirea Crimeei la Rusia, a declarat marti presedintele interimar ucrainean, Oleksandr Turcino.

"Nu ne putem angaja intr-o operatiune militara in Crimeea, deoarece am lasa expusa granita de est si Ucraina nu va fi protejata", a spus Turcinov intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru AFP.

Intrebat in legatura cu scrutinul care va avea loc duminica in peninsula separatista, Oleksandr Turcinov a apreciat ca "referendumul nu se va desfasura in Crimeea, ci in birourile Kremlinului", scrie MEDIAFAX.

"Este o farsa. Majoritatea locuitorilor din Crimeea vor boicota aceasta provocare", a afirmat seful de stat, care va parasi postul dupa alegerile prezidentiale din 25 mai.

"Militarii nu au intentia sa organizeze referendumul, ei vor doar sa puna date false in procesele verbale", a adaugat el.

In cele din urma, el si-a exprimat regretul ca oficialii guvernamentali rusi refuza orice contact cu omologii lor ucraineni. "Din pacate, pentru moment, Rusia renunta la o solutionare diplomatica a conflictului", a criticat Turcinov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.