Presedintele rus Vladimir Putin si-a depasit recordul de popularitate de la realegerea la Kremlin, in mai 2012, in urma interventiei in Ucraina, arata rezultatele sondajelor realizate de principalele institute din Rusia.

Astfel, mai mult de doi rusi din trei (69% dintre persoanele intervievate, ceea inseamna cu 9% mai mult ca in februarie 2013) spun ca aproba politica lui Vladimir Putin, potrivit unui sondaj realizat la sfarsitul lunii februarie de Centrul Levada, independent, pe un esantion de 1.603 persoane din 45 de regiuni din Rusia, scrie MEDIAFAX.

In schimb, doar 30% dintre rusi, fata de 35% in urma cu un an, dezaproba activitatea presedintelui Putin, potrivit sondajului publicat pe site-ul institutului Centrul Levada. Institutul VTsIOM, apropiat puterii, anunta ca popularitatea lui Vladimir Putin a ajuns la 68% si precizeaza ca pentru 53% dintre persoanele intervievate criza din Ucraina reprezinta "principala tema" de actualitate.

"Cota popularitatii lui Putin, care se apropie de aceea din mai 2012, data realegerii pentru cel de-al treilea mandat prezidential, poate creste inca, tinand cont de faptul ca ofensiva Rusiei in Ucraina continua", a apreciat sociologul Aleksei Levinson, de la Centrul Levada.

"Putin exploateaza cu succes paternalismul, rusii au incredere in interpretarea pe care o da evenimentelor din Rusia si din afara tarii", a explicat el.

Imaginea haosului din Ucraina, prezentata de presa rusa apropiata puterii, "pune in evidenta stabilitatea putiniana", apreciaza, la randul sau, politologul Evgheni Mintscenko.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.