Papa Francisc va vizita Coreea de Sud in perioada 14-18 august, cu ocazia celei de-a 6-a Adunari a Tinerilor Catolici din Asia, a anuntat luni purtatorul sau de cuvant, parintele Federico Lombardi

Cu ocazia vizitei in Coreea de Sud, Suveranul Pontif va efectua prima sa calatorie in Asia si a treia deplasare in strainatate, dupa cele din Brazilia, in iulie 2013, si din Tara Sfanta, care va avea loc in mai.

Papa Francisc va vizita Coreea de Sud cu ocazia celei de-a 6-a Adunari a Tinerilor Catolici din Asia, care va avea loc in perioada 13-17 august, la Daejeon, la aproximativ 150 de kilometri de Seul. El va prezida, de asemenea, o liturghie de beatificare a 124 de martiri coreeni, ucisi "in ura fata de credinta" in perioada 1791-1888.

Intr-un scurt comunicat, Sfantul Scaun a confirmat faptul ca Suveranul Pontif a acceptat "invitatia presedintelui Republicii si episcopilor coreeni".

Potrivit agentiei catolice AsiaNews, programul Papei mai prevede o liturghie inchinata Coreei de Nord, insa Vaticanul nu a confirmat informatia.

Regimul stalinist de la Phenian este denuntat adesea pentru persecutiile impotriva crestinilor.

In afara de Coreea de Sud, Sfantul Scaun a evocat invitatii venite din Filipine si din Sri Lanka, insa acestea nu vor putea fi onorate inainte de 2015.

Papa Francisc si-a exprimat dorinta de a merge in Asia, pentru ca predecesorul sau, Benedict al XVI-lea, nu a avut posibilitatea sa viziteze aceasta regiune a lumii in cei opt ani de pontificat.

Evanghelizarea Asiei este una dintre cele mai importante prioritati ale actualului Suveran Pontif.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.