Liderul nord-coreean a fost ales duminica in Parlamentul regimului pe care il conduce, ca si ceilalti candidati ai partidului unic care se prezinta fara contracandidati in scrutine in care alegatorii sunt obligati sa voteze.

Asa cum se astepta, fiecare buletin de vot introdus in urne de catre alegatorii din circumscriptia sa i-a revenit lui Kim Jong-un. Toti alegatorii inscrisi la vot au votat, iar toate voturile au fost valide.

Comandant suprem al fortelor armate ale Republicii Democratice Coreea (RPDC), presedinte al Comisiei pentru Aparare Nationala, al treilea membru al dinastiei Kim este de-acum si deputat, scrie MEDIAFAX.

Alegerea sa "este expresia (...) sustinerii absolute a poporului si increderii sale profunde in liderul suprem Kim Jong-un", caruia nord-coreenii ii acorda o "inalta stima", a comentat agentia de presa oficiala KCNA.

Este vorba despre primele alegeri pentru Adunarea Suprema a Poporului organizate de la instalarea la putere a lui Kim Jong-un, in urma mortii tatalui sau, Kim Jong-il, in decembrie 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.