Km Yo-jong,sora mai mica a lui Kim Jong-un, detine un rol foarte important in noua organigrama a regimului, afectat anul trecut de o epurare.

Kim Yo-jong, care ar avea varsta de 26 de ani, a aparut duminica alaturi de fratele ei, cu ocazia alegerilor parlamentare in care se prezinta un candidat unic in fiecare circumscriptie, desemnat de catre Partidul Muncitorilor.

Aceasta nu este prima aparitie publica a tinerei. In 2011 ea a aparut, plangand, la funeraliile tatalui sau, Kim Jong-il, iar ulterior, in mod episodic, in delegatii care-l insoteau pe Kim Jong-un in turneele efectuate pe teren.

Insa duminica, pentru prima data, in mijlocul mai multor demnitari politici si militari, tanara a fost desemnata nominal si prezentata va "reprezentant de rang inalt".

Televiziunea de stat nu a precizat ce functie detine, insa ea ar fi insarcinata cu evenimentele la Cabinetul lui Kim Jong-un, informeaza MEDIAFAX.

Potrivit lui Ahn Chan-il, director la World Institute for North Korea Studies de la Seul, tanara Kim Yo-jong ar urma sa-si ajute fratele sa-si consolideze controlul asupra puterii si tarii, perpetuand astfel dinastia Kim, unica in istoria regimurilor de inspiratie stalinista.

Acest rol era detinut anterior de matusa lor dinspre tata, Kim Kyong-hui, sotia mentorului tanarului Kim Jong-un, Jang Song-thaek, executat in decembrie sub acuzatia de coruptie si tradare.

Kim Kyong-hui, in varsta de 67 de ani, ar fi bolnava si s-ar afla in strainatate pentru ingrijiri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.