Ucraina spera sa semneze pe 17 sau 21 martie partea politica a unui acord de asociere cu Uniunea Europeana (UE), a declarat duminica ministrul interimar ucrainean de Externe Andrii Descita.

"Acordul politic de asociere ar putea sa fie semnat la 17 sau 21 martie", a declarat Descita intr-un interviu pentru postul de televiziune 1+1, citat de MEDIAFAX.

O reuniune a ministrilor de Externe este prevazuta pe 17 martie. Data de 21 martie este a doua zi a unui summit al sefilor de stat si guvern din UE.

Anuntul apare in contextul in care peninsula ucraineana Crimeea se afla, de la srsitul lui februarie, sub controlul fortelor ruse.

Parlamentul prorus din Peninsula Crimeea a prevazut sa organizeze la 16 martie un referendum, considerat ilegal de catre Kiev si occidentali, privind o alipire la Rusia.

Autoritatile ucrainene au renuntat, la sfarsitul lui noiembrie, sa semneze un acord de asociere, aflat in pregatire de trei ani, declansand o miscare de contestare fara precedent care a condus la o baie de sange, la Kiev. Peste 100 de persoane au fost ucise.

Viktor Ianukovici a fost destituit de facto din functia de presedinte al tarii de catre Parlament la sfarsitul lui februarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.