Dmitro Iaros, liderul miscarii paramilitare ucrainene de extrema dreapta care s-a facut remarcat pe baricadele miscarii de contestare din Kiev, a declarat sambata ca va candida la alegerile prezidentiale anticipate din 25 mai, relateaza AFP.

"Voi participa la alegerile prezidentiale", a declarat Iaros, in varsta de 42 de ani, in cadrul unei conferinte de presa, la Kiev.

Liderul gruparii Pravii Sektor (Sectorul de dreapta) a declarat ca Ucraina "este in stare de razboi cu Rusia", care ocupa de peste o saptamana Crimeea, o peninsula ucraineana, transmite MEDIAFAX.

"Am inceput mobilizarea structurilor Pravii Sektor in intreaga Ucraina", a spus el.

Cu toate acestea, el a afirmat ca nu intentioneaza, pentru moment, sa trimita militanti la lupte in Crimeea.

"Ne coordonam actiunile cu Consiliul pentru Aparare si Securitate Nationala" de pe langa presedinte, a precizat el. Pentru moment, trupele "raman in cazarmi", a subliniat Iaros.

Desi a denuntat "dictatura gay si totalitarismul liberal" din Europa, care "nu convine Ucrainei", totusi, liderul nationalist ucrainean a anuntat ca "sustine" semnarea unui acord de asociere intre Ucraina si Uniunea Europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.