Sistemul de bruiaj al telefoanelor mobile in inchisori va fi implentat din 2015, iar anul acesta reprezentantii Administratiei Penitenciarelor (ANP) ar urma sa aleaga aparatura si serviciile, a anuntat directorul ANP, Claudiu Bejan.

Directorul ANP, comisarul sef Claudiu Bejan a spus, in cadrul sedintei de bilant pentru anul 2013, ca, cel mai probabil, sistemul de bruiere a telefoanelor mobile ar putea fi achiziotionat si pus in functiune la inceputul anului 2015.

"Acum suntem in faza de finalizare a fisei tehnice pentru achizitionarea serviciilor de consultanta si speram ca pana la sfarsitul anului sa avem o propunere clara de servicii si de aparatura care sa conduca la eradicarea fenomenului introducerii telefoanelor mobile in mediul penitenciar", a spus Claudiu Bejan, scrie MEDIAFAX.

Bejan a explicat ca, in aceste conditii, ANP ar putea fi in masura sa achizitioneze sistemul la inceputul lui 2015. "Trebuie sa stim ce cumparam, pentru ca, pana acum, in Romania, nu s-a mai achizitionat asa si trebuie sa alegem foarte bine", a mai afirmat directorul ANP.

Acesta a spus ca, odata cu introducerea sistemului de bruiaj al semnalului GSM, se va limita atat numarul de celulare din inchisori, cat si numarul actelor de coruptie comise de angajatii ANP. "Sper ca prin implementarea legii destinate blocarii si intreruperii semnalului de telefonie mobila in inchisori, sa reducem aproape de zero acest fenomen", a declarat comisarul sef Bejan.

La jumatatea lunii octombrie a anului trecut, Guvernul a adoptat un proiect de lege propus de Ministerul Justitiei pentru combaterea "amenintarilor la adresa ordinii si sigurantei publice generate de folosirea neautorizata in penitenciare de catre detinuti a dispozitivelor de comunicare la distanta".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.