Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a confirmat ca liderii europeni nu vor anunta sanctiuni impotriva Rusiei, joi, la Bruxelles, unde se vor intalni pentru a discuta pe tema Ucrainei.

"Sanctiunile nu vor veni decat daca lucrurile nu se misca in directia buna", a declarat Jean-Marc Ayrault pentru postul de radio RMC si pentru BFMTV.

Miercuri, la Paris, "au avut loc discutii cu toata lumea si Franta este cea care le-a organizat. Au fost rusi, dar au fost si ucraineni. Pentru moment, ei inca nu si-au vorbit dar la Bruxelles vor fi toti sefii de stat si de guvern care vor adopta o linie de conduita".

Liderii europeni se reunesc joi la Bruxelles pentru un summit extraordinar consacrat mijloacelor de a ajuta Ucraina sa raspunda "agresiunii" ruse in Crimeea, transmite MEDIAFAX.

Decis in regim de urgenta, luni, acest summit de criza va incepe la ora 11.30 (12.30 ora Romaniei) printr-o intalnire cu noul premier ucrainean, Arseni Iateniuk. Angela Merkel, François Hollande, David Cameron si alti 25 de lideri ai UE se vor reuni pentru a "dezbate situatia din Ucraina si reactia UE".

"Ucrainenii cer sa traiasca in democratie. Presedintele ucrainean care a fost ales a parasit tara. Exista un Guvern provizoriu, vor fi alegeri la 25 mai pentru ca trebuie alegeri cat mai repede posibil. Iar europenii si Franta in special au un obiectiv, acela de a pastra integritatea teritoriala a Ucrainei si suveranitatea sa", a declarat Jean-Marc Ayrault.

"Trebuie sa existe o suveranitate si o integritate totala a acestei tari care nu trebuie bucatita. In acelasi timp, Ucraina trebuie sa aiba relatii bune cu Rusia, deoarece Rusia nu este inamicul nostru, Rusia nu este adversarul nostru", a continuat premierul.

"Trebuie sa avem o politica de schimb de opinii cu Rusia, dar vorbind sincer, pentru ca nu este acceptabil de exemplu ca grupuri rusesti sa intervina in Crimeea. Crimeea face parte din Ucraina", a conchis el.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.