Ucraina a decis sa consolideze masurile de securitate la instalatiile nucleare, din cauza amenintari fortelor ruse pe teritoriul tarii, a anuntat ambasadorul ucrainean la Viena intr-o scrisoare adresata Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA).

"Actiunile ilegale ale fortelor armate ruse pe teritoriul ucrainean (...) reprezinta o grava amenintare la adresa securitatii Ucrainei, cu consecinte potentiale asupra infrastructurilor nucleare", scrie Igor Prokopciuk intr-o scrisoare la care AFP a avut aces.

"In aceste circumstante, autoritatile competente ucrainene depun toate eforturile posibile pentru a garanta securitatea fizica" a instalatiilor nucleare ucrainene, "inclusiv printr-o consolidare a protectiei fizice a celor 15 unitati aflate in serviciu in patru instalatii", se arata in aceasta scrisoare adresata directorului AIEA Yukiya Amano, scrie MEDIAFAX.

Potrivit ambasadorului, "consecintele unei utilizari a fortei de catre Federatia Rusiei" impotriva fostei republici sovietice "sunt imprevizibile".

"O serie de eforturi ale Guvernului ucrainean in vederea stabilirii de contacte bilaterale cu Guvernul rus nu au fost, pana in prezent, luate in considerare", afirma Prokopciuk .


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.