Presedintele sirian Bashar al-Assad, implicat din 2011 intr-un razboi impotriva rebelilor soldat cu peste 140.000 de morti, a afirmat marti ca nu este de acord cu "planul" secretarului de Stat american John Kerry privind reglementarea conflictului israeliano-palestinian.

Secretarul de Stat american incearca de mai multe luni sa obtina un consens intre israelieni si palestinieni pentru un "acord cadru" care sa permita solutionarea conflictului dintre cele doua parti.

Exprimandu-se in fata unei delegatii iordaniene, al-Assad a declarat, potrivit agentiei oficiale Sana, ca Siria "respinge planul lui Kerry si tot ceea ce se face in regiune pentru a consacra ideea ca Israelul este un stat evreiesc".

Negocierile de pace au fost reluate in iulie 2013, la initiativa lui John Kerry, dupa aproape trei ani de intrerupere. Un "acord cadru" care sa defineasca liniile directoare ale "statutului final" trebuie semnat pana la 29 aprilie. "Statutul final" prevede reglementarea problemelor legate de frontiere, colonii, securitate, statutul Ierusalimului si cel al refugiatilor palestinieni.

Insa discutiile nu au inregistrat progrese notabile, iar John Kerry a anuntat ca acestea vor continua cel mai probabil si dupa data-limita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.