Un tribunal a interzis, marti, in Egipt miscarea Hamas, aflata la putere in Fasia Gaza, aceasta fiind considerata un aliat al Fratilor Musulmani, decretata organizatie "terorista" de catre Cairo, a anuntat o sursa judiciara.

Dupa ce armata l-a destituit pe presedintele islamist ales Mohamed Morsi la 3 iulie, noua putere instituita de militari ii reprima sangeros pe sustinatorii acestuia, in special confreria Fratii Musulmani, si acuza Hamas de "complot" in vederea desfasurarii unor actiuni violente pe teritoriul egiptean.

Atentatele impotriva politiei sau armatei egiptene au luat amploare de la destituirea singurului presedinte ales in mod democratic in Egipt, in special in peninsula Sinai, la frontiera cu Israelul si Fasia Gaza, oficiali egipteni acuzand in mai multe randuri Hamas de "implicare" in aceste atentate, scrie MEDIAFAX.

De la 3 iulie, peste 1.400 de persoane au murit in Egipt, manifestatiile de sustinere a fostului presedinte Mohamed Morsi fiind reprimate cu brutalitate de fortele de ordine. Potrivit Amnesty International, manifestantii in favoarea presedintelui destituit ar fi fost ucisi aproape in totalitate. Doar la 14 august, peste 700 de persoane au fost ucise la Cairo, cand politia a dispersat o manifestatie de sustinere a fostului presedinte Morsi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.