Rusia isi va reduce "la zero" dependenta economica fata de Statele Unite daca Washingtonul ii impune sanctiuni din cauza situatiei din Ucraina, ceea ce va duce la un "krach" al sistemului financiar american, a avertizat marti un consilier al Kremlinului.

O sursa de la Kremlin a declarat, insa, la scurt timp dupa declaratii, pentru agentia publica RIA Novosti, ca Glaziev si-a exprimat parerea personala si ca aceasta nu este pozitia oficiala a Kremlinului.

"Vom gasi un mijloc nu numai pentru a ne reduce dependenta financiara de SUA, ci vom obtine un mare profit din aceste sanctiuni", a declarat Seghei Glaziev pentru agentia publica RIA Novosti.

"Tentativele de a adopta sanctiuni impotriva Rusiei vor conduce la un krach al sistemului financiar american si vor aduce sfarsitul dominatiei Statelor Unite in sistemul financiar mondial", a adaugat el.

"Vom fi nevoiti sa folosim alte valute, sa ne creem propriul sistem de reglement. Avem relatii economice si comerciale minunate cu partenerii nostri din Est si Sud", a mai spus el.

"Daca sunt adoptate sanctiuni impotriva structurilor de stat, vom fi nevoiti sa ne recunoastem incapacitatea de a rambursa creditele acordate structurilor ruse de catre banci americane", a avertizat el.

"Sanctiunile sunt o arma cu doua taisuri, iar daca Statele Unite ne blocheaza activele, atunci pasivele organizatiilor noastre in dolari vor fi si ele blocate. Asta inseamna ca bancile si intreprinderile noastre nu vor putea rambursa imprumuturile partenerilor nostri americani", a continuat el.

Statele Unite au suspendat luni cooperarea militara cu Rusia, in semn de protest fata de interventia trupelor ruse, care au incercuit militari ucraineni in cazarmi, in Crimeea. Casa Alba a amenintat anterior, luni, cu sanctiuni diplomatice, dar si economice, impotriva Rusiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.