Viktor Ianukovici i-a cerut lui Vladimir Putin ajutor militar pentru pentru apararea populatiei ucrainene", a afirmat luni ambasadorul rus la ONU.

Fostul presedinte ucrainean afirma ca "Ucraina este pe marginea razboiului civil in urma evenimentelor de la Kiev".

"Vietile sunt amenintate (...), oamenii sunt persecutati", adauga mesajul citat de ambasador.

Fostul presedinte ucrainean "a cerut utilizarea fortelor armate ale Federatiei Ruse pentru a proteja populatia Ucrainei", a subliniat ambasadorul rus la ONU, citat de MEDIAFAX.

Interventia rusa in Crimeea are ca obiectiv "apararea compatriotilor si cetatenilor nostri", a mai declarat Ciurkin, repetand pozitia Moscovei.

Ianukovici este in continuare presedintele legitim al Ucrainei, chiar daca autoritatea sa este "nesemnificativa", a apreciat luni premierul rus Dmitri Medvedev.

Rusia a acceptat sa ii asigure protectia lui Ianukovici pe teritoriul rus, reaparut vineri pentru prima data de la destuirea sa pentru a sustine o conferinta de presa in orasul rusesc Rostov-pe-Don (sud).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.