Cancelarul german Angela Merkel a afirmat, intr-o discutie la telefon cu presedintele SUA Barack Obama pe tema crizei din Ucraina, ca liderul rus Vladimir Putin a pierdut "contactul cu realitatea", sustin surse apropiate administratiei americane, citate de The New York Times.

Cancelarul german Angela Merkel l-a sunat pe presedintele Barack Obama duminica seara, dupa ce a discutat la telefon cu liderul rus Vladimir Putin pe tema tensiunilor din Ucraina si Crimeea.

Cancelarul german i-ar fi spus liderului SUA ca "nu este sigura ca Putin este in contact cu realitatea". "Se afla intr-o alta lume", ar fi afirmat Merkel, potrivit surselor apropiate de administratia de la Washington, citate de cotidianul The New York Times.

Vladimir Putin a acceptat o propunere a cancelarului Angela Merkel privind crearea unui "grup de contact" pentru a "incepe un dialog" in privinta Ucrainei, a declarat duminica Guvernul german, dupa o convorbire telefonica a cancelarului german cu presedintele rus.

"Presedintele Putin a acceptat propunerea cancelarului de a stabili imediat o misiune de ancheta si un grup de contact, eventual sub conducerea OSCE, pentru inceperea unui dialog politic", potrivit unui comunicat al Guvernului german, citat de AFP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.