Situatia din Ucraina este cea mai mare criza pe care a traversat-o Europa in secolul XXI, considera ministrul britanic de Externe, William Hague, aflat la Kiev.

Aceasta este "cea mai mare criza din Europa secolului XXI", a declarat ministrul britanic pentru BBC Radio 4. "Nu este un mod acceptabil de a conduce relatiile internationale, vor fi costuri semnificative pentru aceasta", a adaugat el.

Hague, care se afla la Kiev, a decalrat ca Rusia a preluat controlul operational al Crimeei si ca interventiile sale au creat o situatie foarte tensionata si periculoasa.

Tensiunile pareau sa se intensifice duminica in Crimeea intre cele doua tabere, chiar daca nu a fost anuntata nicio confruntare in aceasta peninsula rusofona din sudul Ucrainei, care adaposteste flota rusa a Marii Negre.

Duminica seara, o explozie puternica s-a auzit in tot orasul Simferopol, capitala Crimeei, au anuntat jurnalistii AFP. Originea exploziei nu a putut fi stabilita imediat, scrie MEDIAFAX.

Baza militara Perevalne, care adaposteste o unitate de graniceri ucraineni, situata la 20 de kilometri de Simferopol, a fost inconjurata de persoane inarmate cu mitraliere, a constatat AFP. Potrivit Ministerului ucrainean al Apararii, care a estimat numarul lor la 1.000, atacatorii voiau sa constranga granicerii sa predea armele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.