Aproximativ 20.000 de venezueleni au manifestat duminica la Caracas la apelul studentilor care protesteaza de mai multe saptamani, cu sprijinul opozitiei, fata de regimul condus de presedintele Nicolas Maduro.

Manifestantii, care au iesit in strada pentru a protesta fata de lipsa de securitate, costul vietii si penuria care afecteaza viata zilnica a numerosi venezueleni, au lansat un apel la "dialog sincer" cu presedintele Nicolas Maduro. Ei doresc sa discute despre incetarea protestelor violente, care s-au soldat cu 18 morti si peste 260 de raniti in urma primelor manifestatii ce au avut loc incepand din 4 februarie in provincie.

Este "lupta poporului impotriva unui Guvern ineficient. Maduro, ai pierdut strazile din Venezuela, pentru ca in prezent strazile apartin poporului", a afirmat in fata manifestantilor Juan Requesens, unul dintre liderii studentilor, aflati la originea manifestatiei.

Presa locala a anuntat ca alte manifestatii la care au participat mii de persoane au avut loc in orasele San Cristobal, la originea miscarii studentesti, in nord-vestul tarii, Barquisimeto, Valencia, in nord si Puerto Ordaz, in est.

Vizat de proteste, presedintele Nicolas Maduro a lansat saptamana trecuta un dialog national, dar conducatorii miscarii si principalii opozanti refuza sa participe la discutii si afirma ca acestea reprezinta o "mascarada". Ei cer, de asemenea, eliberarea opozantului Leopoldo Lopez, retinut la 18 februarie pentru "incitare la violenta".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.