Aproximativ 6.000 de militari rusi au fost trimisi in Peninsula Crimeea, estimeaza Ministerul ucrainean al Apararii, in timp ce Moscova sustine ca mobilizarea trupelor este in concordanta cu acordurile militare cu Kievul.

Serviciile de securitate ucrainene sunt in stare de alerta maxima in regiunea autonoma Crimeea, dar premierul Arseni Iateniuk a dat asigurari ca armata ucraineana nu va reactiona la "provocarile" Rusiei.

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a avertizat Rusia ca o interventie militara in Ucraina va fi "profund destabilizatoare".

Insa Rusia sustine ca mobilizarea trupelor este in concordanta cu acordul incheiat cu Kievul privind activitatea Flotei Ruse din Sevastopol, scrie MEDIAFAX.

"Este inacceptabil ca vehicule militare ruse sa patruleze prin centrul oraselor ucrainene", a spus premierul Arseni Iateniuk.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.