Politia israeliana a decis limitarea accesului credinciosilor pentru rugaciunea musulmana comuna in zona Esplanadei Moscheilor din Ierusalim, pe fondul tensiunilor aparute dupa ce formatiuni extremiste israeliene au revendicat aceasta zona disputata.

Purtatorul de cuvant al politiei israeliene, Luba Samri, a declarat ca barbatii care au mai putin de 50 de ani nu vor fi primiti in zona vinerea, pentru a se evita izbucnirea unor confruntari cu fortele de ordine israeliene.

Confruntari au avut loc, marti, intre manifestanti palestinieni si politia israeliana in zona Esplanadei Moscheilor, in timp ce Parlamentul israelian dezbatea un proiect privind suveranitatea acestui loc revendicat de ambele parti. Potrivit unor surse palestiniene, 15 protestatari si doi politisti au fost raniti, scrie MEDIAFAX.

Knessetul a dezbatut marti proiectul de lege depus de parlamentarul Moshe Feiglin, care prevede aplicarea suveranitatii israeliene in zona Esplanadei Moscheilor.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat ca se opune in totalitate initiativei. Zona este revendicata atat de musulmani, care o numesc Nobilul Sanctuar (Haram al-Sharif), cat si de evrei, fiind cel mai sfant loc al mozaismului - Muntele Templului, o referire la zidul ramas din al doilea Templu iudaic, distrus de romani in anul 70 d.Hr.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.