Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a lansat joi un apel solemn la ameliorarea perspectivelor pentru tinerii proveniti din randurile minoritatilor si a deplans, totodata, actuala situatie "revoltatoare".

Dupa ce a prezentat statistici potrivit carora tinerii de culoare si hispanici sunt constant dezavantajati in decursul vietii, Barack Obama a afirmat ca aceste date "ar trebui sa ne franga inimele si sa ne forteze sa actionam", dezvaluind, in acest sens, o operatiune de parteneriat cu fundatii si intreprinderi pentru a-i ajuta mai mult pe tinerii sa aiba sanse de reusita.

Intr-un discurs plin de pasiune si emotie, sustinut la Casa Alba, primul presedinte american provenit din randul unei minoritati a explicat ca drumul sau initial nu a fost diferit de cel al tinerilor de culoare din cartierele cu probleme, expusi esecului scolar si violentelor, scrie MEDIAFAX.

"Singura diferenta este ca eu am crescut intr-un mediu care ierta mai mult", a adaugat Obama, care in tinerete a trait in Hawaii, in Oceanul Pacific.

"Prin urmare, cand am facut erori, consecintele nu au fost la fel de grave", a continuat presedintele american, subliniind ca, desi a crescut fara tata, familia "nu a incetat niciodata sa creada in mine. Si, prin urmare, nici eu nu am incetat niciodata sa cred in mine".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.