Trupele israeliene stationate la frontiera cu Libanul se aflau in stare de alerta miercuri seara, dupa ce gruparea libaneza Hezbollah a amenintat ca va riposta la un raid israelian impotriva uneia dintre pozitiile sale, a anuntat postul radio militar israelian.

"Armata a ordonat agricultorilor (israelieni) sa nu se apropie de frontiera (...), exista miscari ale unor vehicule militare in apropiere de frontiera", a precizat postul de radio.

Armata israeliana nu a comentat informatia. Gruparea siita libaneza Hezbollah a amenintat miercuri ca va riposta unui prim raid al Israelului impotriva uneia dintre pozitiile sale din Liban dupa razboiul din 2006, scrie MEDIAFAX.

"Luni seara (...) avioane ale inamicului israelian au bombardat o pozitie a Hezbollah de la frontiera libanezo-siriana, in apropierea regiunii Janta, din Bekaa, in est", afirma formatiunea siita libaneza, precizand ca va "va alege momentul, locul si modalitatea potrivite pentru a raspunde" acestui raid.

O sursa din serviciile libaneze de securitate a declarat marti pentru AFP ca doua raiduri au vizat "o tinta" a Hezbollah de la frontiera libanezo-siriana, fara a oferi detalii suplimentare.

Armata israeliana nu a confirmat atacul, dar mai multi oficiali au reafirmat determinarea autoritatilor de a impiedica regimul de la Damasc sa livreze arme Hezbollah, care lupta alaturi de rebelii sirieni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.