Tensiunile s-au intensificat, miercuri, in Crimeea, in sudul Ucrainei, unde sustinatorii noii conduceri de la Kiev si contestararii prorusi ai acesteia s-au reunit in fata Parlamentului regional din Simferopol.

Tatarii crimeeni si activistii locali care sustin demonstrantii de la Kiev s-au reunit in fata autoritatii legislative locale din Simferopol. In apropiere are loc si o demonstratie prorusa, cele doua grupuri fiind separate doar de un cordon al politiei, relateaza BBC News Online.

Tatarii crimeeni sustin ca vor rezista oricarei tentative de secesiune orchestrata de fortele politice proruse.

Cele doua manifestatii au loc in timp ce Parlamentul regiunii urmeaza sa se intruneasca si sa discute, cel mai probabil, despre statutul Crimeei, scrie MEDIAFAX. Peninsula, unde etnicii rusi sunt majoritari, a fost transferata Ucrainei in 1954.

Parlamentul Crimeei nu va ridica problema separarii acestei regiuni de Ucraina

Presedintele Parlamentului regional din Crimeea, Volodimir Konstantinov, a negat ca institutia pe care o conduce intentioneaza sa ridice problema separarii regiunii de Ucraina la sesiunea de miercuri, a anuntat serviciul de presa al acestuia, citat de Interfax Ucraina in pagina electronica.

"Parlamentul Crimeei nu ridica problema secesiunii Crimeei de Ucraina. Este o provocare menita sa discrediteze Consiliul Suprem al autonomiei si sa il priveze de legitimitate", a declarat el.

"Locuitori ai Crimeei! Compatrioti! Crimeea este casa noastra comuna! Pacea acasa este in mainile noastre! Nu dati curs provocarilor! In aceasta situatie, pastrati-va calmul si fiti prudenti in actiunile voastre", a declarat Konstantinov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.