Alice Herz-Sommer, cea mai in varsta supravietuitoare a Holocaustului, a carei biografie a devenit subiectul unui film documentar nominalizat anul acesta la Oscar, a murit duminica, la Londra, la varsta de 110 ani.

Alice Herz-Sommer, pianista evreica originara din Praga, a fost deportata in 1943 in lagarul din concentrare din Terezin, in fosta Cehoslovacie, unde vreme de doi ani, a tinut peste 100 de concerte pentru prizonierii lagarului si gardieni.

"Alice Sommer a decedat impacata in aceasta dimineata, alaturi de familie. Ea ne iubea, radea impreuna cu noi si iubea muzica alaturi de noi. A fost o sursa de inspiratie si lumea noastra va fi considerabil mai saraca fara ea", a declarat Ariel Sommer, nepotul artistei, scrie MEDIAFAX.

Viata lui Alice Herz-Sommer, care a fost prietena cu scriitorul Franz Kafka, a devenit subiectul unui film documentar intitulat "The Lady In Number 6: Music Saved My Life", de Malcolm Clarke, nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun documentar, pe anul 2014. Ceremonia de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 2 martie, la Los Angeles.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.