Declaratiile privind eliberarea, sambata, din inchisoare a fostului premier ucrainean si lider al opozitiei Iulia Timosenko au fost retractate, relateaza Sky News.

UPDATE

Declaratiile privind eliberarea, sambata, din inchisoare a fostului premier ucrainean si lider al opozitiei Iulia Timosenko au fost retractate, relateaza Sky News.

Informatiile initiale, care anuntau eliberarea din inchisoare a lui Timosenko, au fost clarificate de purtatoarea de cuvant a acesteia, Natasa Lisova, care a precizat ca decizia parlamentara stipuleaza ca ea trebuie eliberata imediat.


UPDATE

Fostul premier ucrainean Iulia Timosenko a fost eliberata din inchisoare, relateaza Russia Today in pagina electronica.

Eliberarea lui Timosenko a fost confirmata oficial pentru RIA Novosti de purtatorul de cuvant al fostului premier.

Citeste si: Politia ucraineana a trecut de partea manifestantilor



Parlamentul Ucrainei a aprobat, vineri, un proiect care abroga articolul din Codul Penal in baza caruia a fost condamnata Iulia Timosenko.

Iulia Timosenko a fost condamnata in 2011 la sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere, dupa ce, in calitatea de prim-ministru, a semnat acorduri in domeniul gazelor cu Rusia considerate dezavantajoase pentru statul ucrainean.

Potrivit MEDIAFAX, eliberarea Iuliei Timosenko a fost solicitata in repetate randuri de opozitie si de Uniunea Europeana.

Votul Parlamentului ucrainean a avut loc la cateva ore dupa ce Administratia Viktor Ianukovici a ajuns la un acord cu opozitia proeuropeana pentru depasirea crizei politice marcata de violente soldate cu zeci de morti si sute de raniti.

Acordul prevede crearea unui guvern de uniune nationala si organizarea de alegeri prezidentiale si parlamentare anticipate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.