Medicul voluntar Olesya Zhukovska este doar una din numeroasele victime ale confruntarilor violente care se desfasoara in aceste zile pe strazile orasului Kiev.

Povestea tinerei Olesya Zhukovska a intrat in atentia tuturor dupa ce pe retelele sociale a inceput sa circule o fotografie in care activista aparea cu o rana grava la gat.

Tanara de 21 de ani a fost impuscata, joi, de lunetistii fortelor pro-guvernamentale in timp ce acorda ajutor medical activistilor prezenti in Piata Independentei din centrul Kievului.

La putin dupa ce fotografia a inceput sa circule pe internet, Olesya s-a folosit de contul ei de pe reteaua de socializare Vkontakte pentru a transmite un mesaj cutremurator: "Mor!".

Primele informatii aparute sugerau ca tanara a decedat, alaturandu-se astfel numarului tot mai mare de jurnalisti si medici care au fost tintele lunetistilor care apartineau fortelor pro-guvernamentale.

Din fericire, aceste informatii au fost contrazise de un raport care afirma ca Olesya a supravietuit si se afla intr-un spital din capitala Ucrainei, unde a fost operata, dar este tinuta in viata de aparate.

Potrivit conturilor sale de pe mai multe retele sociale, tanara activista se afla in Kiev de cateva zile si vizitase pentru prima data miercuri locul unde a fost impuscata.

Cel putin 100 de persoane au murit, joi, in Kiev, alte aproximativ 500 fiind ranite, afirma surse medicale citate de CNN.

Citeste si: Presedintia ucraineana: Am ajuns la o intelegere cu UE


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.