Actrita americana Meryl Streep, care, in 2011, a interpretat-o intr-un mod stralucit pe Margaret Thatcher, va juca rolul unei alte femei celebre din Marea Britanie, Emeline Pankhurst, intr-un film despre Miscarea sufragetelor.

Meryl Streep, care a castigat un Oscar pentru portretizarea lui Margaret Thatcher pe marele ecran, va interpreta rolul activistei politice Emeline Pankhurst, in filmul "Suffragette".

Filmarile pentru acest proiect cinematografic, care le mai are in distributie pe Carey Mulligan si Helena Bonham Carter, vor debuta saptamana viitoare in Marea Britanie, afirma The Hollywood Reporter, scrie MEDIAFAX.

Carey Mulligan va juca rolul unei tinere feministe care devine frustrata si in cele din urma violenta din cauza protestelor pasnice ale Miscarii sufragetelor. Abi Morgan a scris scenariul filmului, care va fi regizat de Sarah Gavron.

Miscarea sufragetelor, infiintata in 1876, a reprezentat o miscare de emancipare a femeilor din Anglia de la inceputul secolului al XX-lea, al carei scop a fost obtinerea drepturilor politice pentru femei, in principal a dreptului de vot.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.