Ninsorile abundente au provocat moartea a 19 persoane incepand de vineri in Japonia, potrivit primelor date publicate luni de presa nipona.

Aceste persoane au murit in accidente provocate de ninsoare si de rafalele puternice de vant care au afectat o mare parte din tara, inclusiv Tokyo.

Cel putin 1.650 de persoane au fost ranite. Mii de masini care au derapat au fost semnalate in tot arhipelagul.

Tronsoane de autostrada au ramas inchise circulatiei luni, la primele ore, iar mai multe curse feroviare si aeriene au fost anulate in nordul tarii, scrie MEDIAFAX.

Peste 900 de vehicule au fost blocate duminica pe mai multe axe rutiere care traverseaza prefecturile din centrul si nordul Japoniei.

Circa 900 de persoane au ramas timp de 24 de ore in trenurile imobilizate in centrul Japoniei, potrivit postului public de televiziune NHK. Zapada nu a incetat sa cada de vineri, deplasandu-se catre vest, iar apoi catre nord.

Un strat de 20 de centimetri a acoperit trotuarele si strazile din Tokyo de vineri pana sambata, la o saptamana dupa ce acesta a masurat 27 de centimetri, o premiera in ultimii 45 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.