Manifestantii opozitiei ucrainene au evacuat, duminica, sediul Primariei din Kiev, ocupat din decembrie, ca reactie la eliberarea protestatarilor arestati.

"Am evacuat Primaria", a declarat liderul grupului care ocupa institutia, Ruslan Andriiko.

Primaria din Kiev, ocupata din 1 decembrie 2013, devenise "cartierul general" al miscarii de contestare a Administratiei Viktor Ianukovici, la fel ca Piata Independentei (Maidan).

Evacuarea Primariei este una dintre conditiile pentru aplicarea legii amnistiei in cazul celor 234 de protestatari eliberati vineri dar care raman in continuare pasibili de pedepse cu inchisoarea.

Toti cei 234 de manifestanti arestati in cursul protestelor din Ucraina au fost eliberati, dar anchetele vor continua, anunta vineri procurorul-general ucrainean, Viktor Pcionka. "Cele 234 de persoane fusesera arestate intre 26 decembrie si 2 februarie. Niciuna nu mai este in detentie", a comunicat procurorul general al Ucrainei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.