O agenta a serviciilor canadiene de supraveghere insarcinate cu lupta impotriva terorismului a fost suspendata din functie, din cauza relatiei sale amoroase cu un individ pe care trebuia sa-l urmareasca, potrivit editiei de vineri a cotidianului La Presse.

Aceasta tanara spioana facea parte din Echipele Integrate de Securitate Nationala (EISN), un grup creat in 2002 pentru a preveni atacurile teroriste si in componenta caruia intra membri ai jandarmeriei, politiei, serviciului vamal, precum si reprezentanti ai Serviciului canadian de informatii in domeniul securitatii (SCRS).

"Buna, dragule! Am pentru tine un mic cadou pe care as vrea sa ti-l dau de Craciun (...), te iubesc si mi-e dor de tine". Acest mesaj a fost trimis, in 2011, de pe telefonul mobil al spioanei canadiene, catre un om de afaceri de origine iraniana din Montréal, potrivit La Presse, scrie MEDIAFAX.

Agenta era insarcinata cu supravegherea acestui barbat.

Ministrul canadian al Imigratiei, Chris Alexander, a afirmat prin intermediul purtatorului sau de cuvant, Alexis Pavlich, ca Guvernul va trata acest caz la "modul serios".

Pavlich a adaugat ca ministrul canadian a cerut sa fie luate "masuri rapide si serioase, pentru a se asigura ca securitatea si integritatea programului (de supraveghere) nu au fost compromise".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.