Israelienii sunt nemultumiti de anumite declaratii ale presedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, in ceea ce priveste la faptul ca palestinienii nu beneficiaza de un acces liber la apa potabila

De ce un israelian primeste 70 de litri de apa pe zi, iar un palestinian numai 17?", a intrebat miercuri Schulz, in Knesset, Parlamentul israelian, precizand ca a primit aceste date de la niste tineri palestinieni, fara a avea posibilitate sa le verifice.

Liderul partidului nationalist religios Caminul Evreiesc si ministrul israelian al Economiei, Naftali Bennett, a protestat fata de afirmatiile lui Schulz iesind din Knesset in timpul discursului presedintelui Parlamentului European.

Bennett pretinde "scuze din partea presedintelui Parlamentului European, care a repetat doua minciuni oferite de palestinieni".

La randul sau, Schulz a declarat, citat de MEDIAFAX intr-un interviu publicat joi in cotidialul german Die Welt, ca este "ingrijorat" de reactiile din Knesset, subliniind ca a tinut "un discurs pro-Israel".

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a reprosat lui Schulz ca a citat cifre fara sa le fi verificat in prealabil.

"Aceste date sunt inexacte. Diferenta este mult mai mica", a asigurat Netanyahu, citat de presa israeliana.

Organizatia pentru Eliberarea Palestinei (OLP) a subliniat joi, intr-un comunicat, ca niciun palestinian nu dispune de cei 100 de litri de apa pe zi, prevazute de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), afirmand ca Israelul exploateaza "90 la suta din resursele de ape subterane din Cisiordania".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.