Motorul de cautare Google le ureaza utilizatorilor sai "La multi ani de Ziua indragostitilor", vineri, printr-un logo special, in care internautii sunt invitati sa isi prepare ciocolata preferata si sa o ambaleze intr-o cutie in forma de inima, pe care sa o distribuie apoi pe retele de socializare.

"La multi ani de Ziua indragostitilor! Creeaza ciocolata!" - este mesajul transmis de Google Romania utilizatorilor sai, vineri, de Valentine's Day.

Daca apasa pe inima din centrul logoului Google, utilizatorii intra intr-un joc prin intermediul caruia pot sa isi prepare ciocolata preferata, pe care o pot ambala ulterior intr-o cutie rosie in forma de inima. Cutia poate fi distribuita apoi pe retelele de socializare Google+, Facebook si Twitter, spune agentia MEDIAFAX.

Google isi schimba logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

Valentine's Day este ziua in care, in fiecare an, indragostitii din toata lumea isi fac cadouri dintre cele mai diverse, celebrand astfel dragostea care ii leaga, insa aceasta sarbatoare nu a avut dintotdeauna o importanta deosebita, ci a prins contur odata cu trecerea timpului.

Prima atestare a zilei de 14 februarie a fost in anul 498, cand trei sfinti au fost numiti de papa Gelasius I, data celebrarii acestora fiind aceasta zi.

Insa sarbatoarea ramane asociata cu numele Sfantului Valentin din Roma, care a fost trimis la inchisoare pentru ca oficia in secret casatorii pentru soldatii carora le era interzis acest lucru. In timp ce se afla in inchisoare, el ar fi vindecat-o pe fiica gardianului sau, Asterius. Se pare ca, inainte de executie, i-ar fi trimis acesteia o scrisoare pe care a semnat-o cu "al tau Valentin", in semn de bun ramas.

Lupercalia, sarbatoare celebrata in Roma antica intre 13 si 15 februarie, reprezinta "stramosul" Zilei indragostitilor de astazi. Aceasta sarbatoare ajuta la purificare si fertilitate si implica ritualuri pagane, inclusiv sacrificarea unei capre si biciuirea femeilor care isi doreau sa aiba un copil. Interzisa de papa Gelasius I in 494, aceasta sarbatoare a fost inlocuita de Valentine's Day.

Citeste si:
Peste 1,3 milioane de români își serbează ziua numelui de Sf....
Peste 1,3 milioane de români...

In mitologia romana, Cupidon, fiul lui Venus, este zeul dragostei, iar imaginea sa este asociata cu Ziua indragostitilor. La nastere, Jupiter a vrut sa scape de Cupidon, dar mama sa, Venus, l-a ascuns in padure, unde acesta a invatat sa foloseasca arcul pe animale, inainte de a-l folosi pentru a lega destinul oamenilor.

La origine, sarbatoarea care celebreaza iubirea cuplurilor a fost de fapt cea a celibatarilor. Aceasta zi reprezenta o ocazie pentru fetele tinere de a se ascunde pe aleile intunecate ale satului lor, in speranta de a fi gasite de barbatii singuri. Pasul urmator era sa se casatoreasca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.