Ray Nagin, fostul primar al orasului New Orleans, care a intrat in istoria SUA datorita modului in care a gestionat urmarile Katrina, in 2005, a fost gasit vinovat de coruptie si luare de mita, miercuri, de catre un tribunal federal.

Fostul democrat care a condus orasul in perioada 2002-2010, a fost condamnat in cadrul unei anchete federale lansate imediat dupa trecerea, la sfarsitul lui august 2005, a uraganului, care a ucis 1.800 de persoane, a produs pagube in valoare de miliarde de dolari si in urma caruia orasul a ramas sub ape in proportie de 80%.

Procurorii federali au facut dovada luarii de mita, de catre adminsitratia lui Nagin, de la firme, in schimbul unui tratament favorabil in obtinerea unor contracte in cadrul reconstructiei orasului, anunta MEDIAFAX.

Politicianul, a carui popularitate a scazut dupa Katrina, a luat mita cu cateva luni inainte de uragan si a continuat aceasta practica in anii care au urmat, strangand astfel fonduri ilicite in valoare de aproximativ 500.000 de dolari. Mita a constat atat in numerar, cat si in calatorii, si a fost "spalata" prin intermediul afacerii cu granit a familiei Nagin.

"Imi mentin nevinovatia", le-a spus fostul primar jurnalistilor, la iesirea de la tribunal. Avocatul sau, Robert Jenkins, a anuntat ca va face apel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.