Peste 300.000 de locuinte au ramas miercuri fara curent electric, in Marea Britanie si Irlanda, din cauza intemperiilor care au determinat inchiderea scolilor in mai multe regiuni si anularea a zeci de zboruri in ambele state, relateaza Belfast Telegraph si BBC News online.

In Marea Britanie, unde rafalele de vant puternice nu inceteaza din noiembrie 2013, fara energie electrica au ramas aproximativ 75.000 de locuinte, 52.000 dintre acestea aflandu-se in Tara Galilor.

In regiune, pentru a face fata intemperiilor, au mobilizati peste 1.000 de militari.

Potrivit postului de televiziune Sky News, daunele materiale provocate de intemperii ar putea depasi un miliard de lire sterline (aproximativ 1 miliard 200.000 de auro), scrie MEDIAFAX.

Totusi, in Irlanda situatia este mai grava. Acolo din cauza ploilor abundente si a rafalelor de vant foarte puternice, care ating o viteza de pana la 177 de kilometri pe ora, fara curent electric au ramas peste 260,000 de case.

Aceasta este cea mai grava pana de curent electric din Irlanda in ultimii 15 ani. Printre cele mai afectate localitati se numara Cork, Kerry si Clare. In Kilkenny si Limerick locuitorii au fost rugati sa nu iasa din case.

Cod rosu a fost emis in comitatele Leinster, Munster si Connacht.

"Furtunile de astazi (miercuri) au cauzat daune materiale semnificative. Incercam sa gasim o solutie pentru aceasta situatie", a declarat Jerry O'Sullivan, reprezentantul companiei de furnizare a energiei electrice Power supplier ESB Networks.

Din cauza rafalelor de vant care au doborat la pamant arbori, zeci de drumuri au ramas blocate pe intregul teritoriu al tarii, iar transportul public a fost perturbat, potrivit cotidianului The Irish Times.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.