Boris Johnson, Primarul Londrei, sustine ca orasul sau este pregatit sa reziste unor inundatii provocate de cresterea apelor Tamisei, informeaza cotidianul britanic London Evening Standard.

El a dat asigurari ca pentru protectia Londrei au fost luate toate masurile necesare, fiind pregatiti peste 10.000 de saci de nisip pentru construirea digurilor.

"Problema a aparut demult si noi am incercat sa luam toate masurile necesare pentru o astfel de situatie", a afirmat Johnson, in timpul unei emisiuni a unui post local de radio, citat de MEDIAFAX.

Agentia pentru Mediu a anuntat ca marti au fost inundate peste 300 de proprietati amplasate pe malul Tamisei, iar aproximativ 2.500 de locuinte sunt in zone de risc. De asemenea, mai multe regiuni, intre care Grand Parc din Windsor, situat in apropierea castelului reginei Elizabeth II, construit pe o colina, erau deja inundate.

Inundatiile s-au apropiat de regiunea unde se afla aeroportul londonez Heathrow, insa autoritatile britanice asigura ca aeroportul nu este in pericol.

"In opinia mea, este clar ca aceasta problema nu va disparea in curand", a adaugat primarul Londrei.

Premierul britanic, David Cameron, si-a anulat marti o vizita in Orientul Mijlociu, pentru a lua masurile necesare impotriva inundatiilor.

"In acest moment, nu exista nimic mai important decat necesitatea de a face fata inunatiilor", a afirmat Cameron.

Justificand ca afacerile interne sunt mai importante decat cele externe, el a precizat ca a prezentat scuze premierului israelian Benjamin Netanyahu si presedintelui palestinian Mahmoud Abbas.

Cameron era asteptat pe 18 si 19 februarie in Israel si in teritoriile palestiniene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.