O statuie a lui Charles Dickens a fost dezvelita in orasul natal al scriitorului, Portsmouth, din Marea Britanie, vineri, la 202 ani de la nasterea scriitorului.

Aceasta este facuta din bronz, in valoare de 140.000 de lire sterline, a fost realizata de sculptorul Martin Jennings si il prezinta pe celebrul scriitor in pozitie asezata, fiind inconjurat de un maldar de carti, informeaza dailymail.co.uk, citat de MEDIAFAX.

Mai mult de 40 de urmasi ai scriitorului au participat la ceremonia de dezvelire a statuii care a fost amplasata la mai putin de doi kilometri de casa in care s-a nascut Charles Dickens, in urma cu 202 ani.

Este prima statuie a lui Charles Dickens care a fost dezvelita in Marea Britanie dupa ce autorul si-a exprimat in testament dorinta de a nu fi "subiectul niciunui monument, memorial sau testimonial" dupa moartea sa.

Astfel, dezvelirea statuii din orasul Portsmouth, in care Charles Dickens s-a nascut pe 7 februarie 1812, este o incalcare a dorintei scriitorului. Dupa decesul lui Charles Dickens, in 1870, ca urmare a unui infarct, o alta dorinta a sa - de a fi ingropat la Rochester Cathedral - nu a fost respectata, scriitorul fiind inhumat la catedrala Westminster Abbey.

In timp ce aceasta pare a fi prima statuie a lui Charles Dickens din Marea Britanie, un alt monument dedicat scriitorului a fost dezvelit in Philadelphia, USA, in 1891, iar un altul, mai tarziu, in Sydney, Australia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.