Secretarul de stat american, John Kerry, a declarat ca Statele Unite sunt pregatite sa apere Japonia, o tara aliata, in cazul unui conflict militar cu China, in contextul tensiunilor teritoriale din Marea Chinei de Est dintre Tokyo si Beijing.

In cursul unei intrevederi cu ministrul nipon de Externe, Fumio Kishida, John Kerry, care are programata o vizita in China saptamana viitoare, a invocat un tratat din anul 1960 prin care Statele Unite se angajeaza sa apere Japonia, informeaza MEDIAFAX.RO

"Statele Unite sunt determinate permament sa respecte obligatiile prevazute in tratatul cu aliatii japonezi. Acest lucru este valabil si in contextul evenimentelor din Marea Chinei de Est", a subliniat Kerry.

La sfarsitul anului trecut, China a creat o zona de securitate aeriana in Marea Chinei de Est, inclusiv intr-un perimetru in care sunt insule sub control nipon revendicate de Beijing.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.