Uniunea Europeana (UE) este profund preocupata de adoptarea in Parlamentul turc a legii care consolideaza controlul statului asupra Internetului, a declarat Peter Stano, purtator de cuvant al Comisiei Europene (CE).

"Legea provoaca o preocupare profunda", deoarece introduce "restrictii in libertatea de exprimare", a afirmat Peter Stano, purtatorul de cuvant al comisarului pentru Extindere, Stefan Fule.

"Opinia publica turca are nevoie de mai multe informatii si transparenta, nu de mai multe restrictii", a precizat purtatorul de cuvant al CE.

Noua lege trebuie "sa fie revizuita in conformitate cu standardele UE", deoarece "Turcia este candidata la aderarea la UE", a adaugat el. "Am atras atentia in mai multe randuri" autoritatilor de la Ankara si "suntem gata sa cooperam" in acest sens, a mai spus purtatorul de cuvant, scrie MEDIAFAX.

Parlamentul turc, dominat de Partidul Justitie si Dezvoltare (AKP), aflat la putere, a adoptat miercuri seara o serie de amendamente controversate care intaresc controlul Autoritatii guvernamentale de telecomunicatii (TIB). Potrivit noii legi, aceasta poate sa blocheze, fara mandat, site-uri care aduc atingere "vietii private" sau publica un continut considerat "discriminatoriu sau ofensator".

De asemenea, legea permite TIB sa ceara furnizorilor de acces si sa pastreze timp de doi ani informatii despre site-urile vizitate de fiecare utilizator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.