Angajati ai metroului din Londra inceput marti, ora locala 21.00 (23.00, ora Romaniei), intr-o greva de 48 de ore, organizata in semn de protest fata de desfiintarea a sute de posturi, relateaza AFP, citat de MEDIAFAX.

Zeci de statii de metrou vor ramane inchise in perioada grevei, in principal pe Central Line, care traverseaza centrul capitalei britanice de la vest la est.

Pentru a minimaliza perturbarile de trafic, autoritatile au luat decizia de a pune la dispozitia calatorilor inca aproximativ o suta de autobuze.

Doua sindicate - Rail, Maritime and Transport union (RMT) si Transport Salaried Staffs Association (TSSA) - se afla la originea acestei actiuni sociale, organizate in semn de protest fata de inchiderea mai multor ghisee.

In cazul in care partile nu vor ajunge la o solutie, o alta greva de 48 de ore este prevazuta pentru saptamana viitoare.

Aproximativ trei milioane de calatori beneficiaza in fiecare zi de serviciile metroului din Londra.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.