Greater, considerat cel mai batran flamingo roz din lume, care traia la Gradina zoologica din Adelaide, in Australia, a fost eutanasiat joi la varsta de 83 de ani, din cauza unor complicatii provocate de varsta inaintata.

Celalalt flamingo roz care se afla la gradina zoologica, Chilly, ajuns, de asemenea, la o varsta inaintata, aproximativ 60 de ani, si care era cel mai apropiat "prieten" al lui Greater, a fost pus sub supraveghere pentru a nu muri din cauza tristetii, fiind stiut ca flamingii sunt pasari sociale si dezvolta un puternic sentiment al atasamentului, scrie MEDIAFAX.

"Greater a fost cunoscut drept cel mai batran flamingo din lume", a precizat Elaine Bensted, directorul gradinii zoologice australiene, care a adaugat ca nu se mai putea face nimic pentru prelungirea vietii lui Greater.

Niciun flamingo roz nu ar putea trai atat de mult in libertate, unde aceste pasari sunt expuse pradatorilor si maladiilor. In stare de salbaticie, speranta medie de viata este de 25 de ani. Conform reprezentantilor Gradinii zoologice din Adelaide, intr-o gradina zoologica din America de Sud traieste un flamingo de 67 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.