Conturile liceului teoretic cu predare in limba romana Lucian Blaga de la Tiraspol au fost deblocate, a anuntat joi directorul institutiei, Ion Iovcev.

"Am fost sunat de reprezentantii bancii de la Tiraspol si mi s-a spus ca conturile noastre au fost deblocate si putem sa le folosim pentru plata intretinerii. Noi, cei opt directori (ai scolilor cu predare in limba romana din stanga Nistrului), am avut o intalnire cu reprezentantul OSCE din Serbia. El ne-a asigurat ca va aborda problema scolilor noastre", a spus directorul liceului Lucian Blaga, Ion Iovcev, scrie MEDIAFAX.

Potrivit site-ului Publika.md, deblocarea conturilor liceului Lucian Blaga a avut loc a doua zi dupa vizita in regiune a reprezentantului special al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), Radojko Bogojevici.

Conturile liceului de la Tiraspol cu predare in limba romana au fost blocate la mijlocul lui ianuarie. La inceputul lui decembrie, liceul a fost perchezitionat de catre angajatii procuraturii transnistrene.

Autoritatile de la Tiraspol au acuzat Chisinaul ca ii foloseste pe elevii scolilor cu predare in limba romana din stanga Nistrului in calitate de "instrument de confruntare politica".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.